Nízkokalorická chlebová polévka

Nevyhazujte suchý chléb. Použijte ho k vaření vynikající nízkokalorické polévky podle našeho receptu. Kaloričtější varianta vznikne přidáním strouhaného sýra do hotové polévky.

chlebovapolevka 

Informace o receptu

Složení: 4 porce
Doba přípravy: 25 min
Celkový čas přípravy jídla: 1 hodina 25 min
Na porci: 632 kJ, 151 kcal , 22 g sacharidů, 5 g bílkovin, 5 g tuku, 12 mg cholesterolu, 5 g vlákniny
Obtížnost: snadné

Přísady:
Pro polévku:

150 g starého chleba
750 ml rostlinného vývaru nebo bujónu
Sůl 
pepř

Do polévky:

80 g cibule
80 g mrkve
80 g kořen petržele
60 g celeru
20 g másla
125 ml rostlinného vývaru nebo bujónu
sůl
pepř

Na ozdobu

1 lžíce pažitky

Příprava:

1. Nejprve připravíme zahuštění polévky. Nastrouhejte tvrdý chleba. Zahřejte 125 ml vývaru v hrnci, odstavte jej z ohně, vložte nastrouhaný chléb, zamíchejte a nechte stát cca 1 hodinu.
2. Oloupejte cibuli, mrkev a petržel. Jemně nakrájejte cibuli, nakrájejte mrkev, petržel a celer na malé kostičky.
3. Zahřejte máslo v hrnci, přidejte cibuli až zesklovatí, pak přidejte zeleninu a ještě krátce osmahněte. Přidejte 750 ml vývaru, sůl a pepř a vařte při nízké teplotě pod pokličkou po dobu 10 minut.
4. Odstavený vývar s namočeným nastrouhaným chlebem (bod.1) rozmixujte na jemné pyré. Toto pyré přidejte do vývaru s osmaženou zeleninou (dle preferované hustoty).
5. Ozdobte pažitkou a podávejte.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz