Bavorská snídaně

Dopřejte si pořádnou bavorskou snídani, která Vás ráno postaví na nohy! Příprava je jednoduchá.

edeka_rezeptbild_bayerisches_fruehstueck_mit_kuerbis_800x600

Informace o receptu

Složení: 8 porcí
Doba přípravy: 40 min
Příprava celkem: 40 min
Každá porce: 1197 kJ, 286 kcal, 36,4 g sacharidů, 13,8 g bílkoviny, 14 g tuku
Obtížnost: snadné

Přísady:

2 polévkové lžíce řepkového oleje, lisovaného za studena
250 g šunka kosti
2 cibule
1 kg Hokkaido dýně
6 vajec
6 lžiček mléka
Sůl
Pepř
Pažitky
8 plátků chleba

Příprava:

1. Na pánvi zahřejte řepkový olej na střední teplotu, vložte šunku a cibuli jemně osmažte. Nakrájejte dýni na kostičky (2 x 2 cm), přidejte a smažte asi 5 minut, aby dýně nebyla ještě úplně dodělaná.
2. Rozmíchejte vajíčka s mlékem, přidejte sůl a pepř a nalejte do pánve s dýní.
3. Nechte ohřívat při nízké teplotě.
4. Ozdobte pažitkou. Podávejte chlebem nebo celozrnným chlebem.