Dýňový koláč Hokkaido

Skvělý a netradiční koláč z dýně Hokkaido s kozím sýrem.

dynovykolac

Informace o receptu:

Složení: 2 porce
Doba přípravy: 15 min
Celková doba vaření: 2 hodiny 30 min
Nutriční informace: 2014 kJ, 481 kcal, 68 g sacharidů, 18 g bílkoviny, 14 g tuku, 0 mg cholesterolu, 7 g vlákniny
Obtížnost: snadné

Přísady:
Na těsto:

5 g kvasnic, čerstvých
150 g EDEKA BIO pšeničná mouka
75 ml mléka
0,5 lžičky soli
1 lžíce olivového oleje

Na náplň:

100 g kozího sýru
10 ml mléka
200 g Hokkaido dýně
1 kus červené cibule
1 kus jablka
1 lžička soli
1 špetku pepře z mlýnku
1 lžička dýňových semen
1 větvička rozmarýnu

Ostatní:

pečící papír
trošku mouky pro pracovní plochu

Příprava:

1. Předehřejte troubu na horní / dolní pečení 200 ° C.
2. zahřejte mléko na sporáku nebo v mikrovlnné troubě na cca 30 ° C (vlažné). Droždí přidejte do mléka. Smíchejte s moukou míse tak, abyste vytvořili směs Uprostřed si vytvořte „žlab“. Do žlabu dejte směs kvasnicového mléka, sůl a olivový olej. Pomocí ručního mixéru smíchejte po dobu nejméně 5 minut, aby se vytvořilo měkké těsto. Poté z těsta udělejte kouli a zakryjte ji vlhkým hadrem a uložte na teplé místo po dobu asi 2 hodin (např, v blízkosti topení nebo strčte do trouby při teplotě asi 30 ° C)
3. Ručně hněteme těsto asi 3 minuty, nakrájíme na dva kusy a přemístíme na pracovní plochu posypanou moukou
4. Pro nátěr mícháme kozí sýr hladce s mlékem v mísící misce a rovnoměrně roztírejte přes koláč s lžící. Oloupeme jablko a dýni a nakrájíme na jemné proužky spolu s cibulí. Poté posypeme dýňovými semínky a listy rozmarýnu
5. Pečte asi 15 minut ve středu trouby, dokud není okraj těsta křupavý.

Vychutnejte si horké nebo studené přesně jak Vám bude chutnat!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení