Moqueca Baiana - brazilská rybí polévka

Brazilská tradiční rybí polévka s kokosovým mlékem a zeleninou.

moquecabaiana

Informace o receptu

Složení: 4 porce
Doba přípravy: 60 min
Celková doba práce: 60 min
Každá porce: 1013 kJ, 242 kcal, 6 g sacharidů, 30 g bílkoviny, 9 g tuku, 133 mg cholesterolu, 3,4 g vlákniny
Obtížnost: střední

Přísady:

1 kuchyňská cibule
2 stroužky česneku
1 feferonka
1 lžíce kokosového oleje
400 g rybího filé
200 g krevety loupané
1 limetka - kůra a šťáva
200 ml kokosové mléko
0,5 papriky, zelené
0,5 papriky, červené
0,5 papriky, žluté
3 cherry rajčátka
3 jarní cibulky
Koriandr, čerstvý

Příprava:

1. Nakrájejte cibuli na jemné kroužky jako na guláš. Oloupejte česnek a nakrájíme na jemné plátky spolu s feferonkami.
2. Ohřejte kokosový olej ve velkém, plochém hrnci a cibuli, česnek a feferonky v něm osmahněte.
3. Nakrájejte ryby na kousky a vložte je do hrnce společně s krevetami. Přidejte šťávu z limetky a limetkovou kůru, kokosové mléko, 300 ml vody. Snižte teplotu a vařte cca 15 minut.
4. Papriku nakrájejte na jemné kroužky. Oloupejte rajčata a přidejte je do polévky. Nakrájejte jarní cibuli na kroužky, přidáme také do polévky a vaříme dalších 10 minut.
5. Osolte a opepřete a podávejte. Receita de Moqueca baiana chutná výborně s čerstvým koriandrem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz