Krtkův dort

Vtipné jméno dělá tento dort ideální pro narozeniny dětí, ale i pro běžné příležitosti. Čokoláda, smetana, banány... ideální kombinace třeba k odpolední kávě.

krtkuv dort

Informace o receptu

Složení: 4 porce
Doba přípravy: 45 min
Celková doba práce: 2 hodiny 5 min
Na porci: 2098 kJ, 501 kcal, 43 g sacharidů, 10 g bílkovin, 32 g tuku, 173 mg cholesterolu, 3 g vlákniny
Obtížnost: snadné

Přísady:

250 g čokolády na vaření
250 g másla
50 g cukru
5 vajec
150 g pšeničné mouky (typ 405)
1 ks prášek na pečení
3 zralé banány
400 ml šlehačky (smetana ke šlehání)
1 balíček stabilizátoru šlehačky
100 g cukru
200 g tvaroh
Dortová forma o průměru 26 cm
Tuk na vymazání formy

Příprava:

1. Předehřejte si troubu na 180 ° C.
2. Nalámejte čokoládu a nechte společně s máslem roztát.
3. Teplou čokoládu dejte do misky, přidejte cukr a promíchejte ručním mixérem, postupně přidejte vejce, mouku a prášek do pečiva.
4. Do vymazané dortové formy nalijte vymíchané těsto a pečte po dobu 30-40 minut.
5. Nechte koláč vychladnout asi čtyřicet minut a potom opatrně vydlabejte střed lžící, dokud se nevytvoří 2 cm vysoká spodní část s asi 2 cm silným okrajem.
6. Oloupejte banány, nakrájejte je na poloviny a položte je spodek korpusu koláče. Smetanu smíchejte se stabilizátorem a rozmíchejte s cukrem a tvarohem.
7. Z hotového krému vytvořte kopeček (krtinec) na banánovém dortu. Zbytky z vnitřku korpusu koláče rovnoměrně posypejte na tvarohovou hmotu a koláč dejte do chladničky po dobu 10 až 15 minut a potom si vychutnejte.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení