Lužický Eintopf

Vynikající vepřový guláš s okurkou bramborami a hruškami.

eintopf

Informace o receptu

Složení: 4 porce
Doba přípravy: 20 min
Celkem vaření: 2 hodiny 20 min
Každá porce: 1821 kJ, 435 kcal, 21 g sacharidů, 24 g bílkovin, 28 g tuku, 88 mg cholesterolu, 3 g vlákniny
Obtížnost: snadné

Přísady:

250 g salátové okurky
300 g brambor
250 g hrušek - tvrdších
500 g vepřového masa
sůl
pepř
2 lžíce rostlinného oleje
300 ml zeleninového bujónu
1 polévková lžíce petrželky, jemně nakrájená

Příprava:

1. Oloupejte a a rozkrojte okurku podélně na polovinu nakrájejte na kusy přibližně 2 cm silné.
2. Brambory oloupeme a nakrájíme kusy asi 2 cm. Oloupeme hrušky, nakrájejte na čtvrtky, vykrojte jádra a nakrájejte na plátky.
3. Nakrájejte maso na kostičky, osolte a opepřete. Olej zahřejte v pánvi a smažte maso po dobu 10 minut.
4. Do velké pečící misky nalijte trochu oleje. Dejte doprostřed masu, okurky a hrušky,  brambory umístěte kolem. Zalijte zeleninovým vývarem. Zakryjte poklicí a v předehřáté troubě pečte při teplotě 160 stupňů po dobu 1,5 - 2 hodiny, nemíchejte. Můžete ještě přidat trochu vývaru pokud bude třeba.
5. Vyjměte z trouby, dle potřeby ještě dochuťte a podávejte posypané petrželkou.