Lužický Eintopf

Vynikající vepřový guláš s okurkou bramborami a hruškami.

eintopf

Informace o receptu

Složení: 4 porce
Doba přípravy: 20 min
Celkem vaření: 2 hodiny 20 min
Každá porce: 1821 kJ, 435 kcal, 21 g sacharidů, 24 g bílkovin, 28 g tuku, 88 mg cholesterolu, 3 g vlákniny
Obtížnost: snadné

Přísady:

250 g salátové okurky
300 g brambor
250 g hrušek - tvrdších
500 g vepřového masa
sůl
pepř
2 lžíce rostlinného oleje
300 ml zeleninového bujónu
1 polévková lžíce petrželky, jemně nakrájená

Příprava:

1. Oloupejte a a rozkrojte okurku podélně na polovinu nakrájejte na kusy přibližně 2 cm silné.
2. Brambory oloupeme a nakrájíme kusy asi 2 cm. Oloupeme hrušky, nakrájejte na čtvrtky, vykrojte jádra a nakrájejte na plátky.
3. Nakrájejte maso na kostičky, osolte a opepřete. Olej zahřejte v pánvi a smažte maso po dobu 10 minut.
4. Do velké pečící misky nalijte trochu oleje. Dejte doprostřed masu, okurky a hrušky,  brambory umístěte kolem. Zalijte zeleninovým vývarem. Zakryjte poklicí a v předehřáté troubě pečte při teplotě 160 stupňů po dobu 1,5 - 2 hodiny, nemíchejte. Můžete ještě přidat trochu vývaru pokud bude třeba.
5. Vyjměte z trouby, dle potřeby ještě dochuťte a podávejte posypané petrželkou.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení