Ječmenná klasická polévka

Na některé potraviny se lehce časem zapomíná, i když mají skvělou chuť, nutriční hodnotu a použitelnost. Znovu objevte ječmen s tímto klasickým receptem!

11190DEA-9FC2-49A2-B8F4-A78B126FE8C0

Informace o receptu

Složení: 4 porce
Doba přípravy: 15 min
Dob vaření: 1 hodina 15 min
Na porci: 1382 kJ, 330 kcal, 31 g sacharidů, 15 g bílkovin, 16 g tuku, 37 mg cholesterolu, 4 g vlákniny
Obtížnost: snadné

Přísady:

100 g slaniny prorostlé
80g cibule
20 g másla
100 g ječmene
15 g pšeničné mouky
1,2 litru hovězího vývaru
100 g pórek
100 g mrkve
100 g celeru
150 g brambor
50 ml šlehačka
Sůl
Pepř
Pažitka

Příprava:

1. Nakrájejte slaninu na malé kostičky a cibuli na malé kostičky. Nakrájejte najemno pažitku. Rozpusťte máslo v kastrolu. Smažte slaninu a cibuli. Až zesklovatí, přimíchejte ječmen a posypte moukou. Smažte asi 1-2 minuty , až nebude možno rozeznat mouku. Zalijte vývarem a vařte 10 minut. Snižte teplotu a nechte dusit ještě 40 minut.
2. Mrkev, celer a brambory očistěte. Pórek nakrájejte na jemné kroužky, mrkev, celer a brambory na malé kostky. Dejte vše do polévky a dusíme dalších 20 minut.
3. Přimíchejte do polévky šlehačku, osolte a opepřete.
4. K ozdobení použijte pažitku.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení