​ Mleté maso se zeleninou

​Vynikající a rychle připravené čerstvé mleté maso se spoustou zeleniny. Chutné, ale hlavně rychle připravené!

maso

Informace o receptu


Složení: 4 porce
Doba přípravy: 30 min
Připraveno celkem za: 30 min
Pro porci: 1796 kJ, 429 kcal, 33 g sacharidů, 22 g bílkoviny, 22 g tuku, 56 mg cholesterolu, 6 g vlákniny
Obtížnost: snadné

Přísady:

400 g cibule
500 g brambor
200 g mrkve
2 lžíce rostlinného oleje
300 g mletého hovězího masa
20 g rajčatová pasta
80 ml červeného vína, suché
400 ml vývaru
200 g fazole čerstvé lusky
sůl
pepř
2 lžičky majoránky
50 g zakysané smetany
1 lžička petrželky

Příprava:


1. Oloupeme cibuli a nakrájíme na jemné kroužky. Oloupeme brambory a mrkev a nakrájíme na malé kostičky.
2. Olej dejte do hrnce, neb pánve a smažte cibulové kroužky. Jakkmile zesklovatí, přidejte mleté ​​maso a smažte dokud se nerozpadne. Vmíchejte rajčatovou pastu a glazujte červeným vínem.
3. Přidejte brambory a kostky mrkve a smažte 3 minuty.
4. Nalijte masový vývar a nechte směs masa a zeleniny dusit po dobu 20 minut.
5. Omyjte fazole, uřízněte konce a nakrájejte na 3 cm kousky a vmíchejte d směsi a 5 minut nechte provařit , ochuťte solí, pepřem a majoránkou.
6. Servírujte v misce, ozdobte lžící zakysané smetany a posypte petrželkou.