Vánoční likér se zázvorem, skořicí a hřebíčkem

Náš vánoční likér si můžete připravit již nyní na nejlepší část roku - Vánoce. Likér je dokončen za pouhých 15 minut a vydrží 8 až 10 týdnů.

liker

Informace o receptu

Složení: 5 porcí
Doba přípravy: 15 min
Připraveno celkem za: 30 min
Pro porci: 3663 kJ, 875 kcal, 143 g sacharidů, 436 g bílkoviny, 163 g tuku, 0 mg cholesterolu, 61 g vlákniny
Obtížnost: snadné

Přísady:

500 ml pomerančové šťávy, čerstvé, lisované
2 hřebíček
3 kardamové lusky
1 kousek zázvoru (1 cm)
2 kusy neošetřených pomerančů (kůra z nich)
500 ml tmavý rum
5 skořicových tyčinek

Příprava:

1. Vaříme cukr spolu s pomerančovým džusem a kořením, zázvorem a většinou pomerančové kůry ze dvou pomerančů (trošku si nechte stranou). Při nízké teplotě vařte 10 minut.
2. Odstavte z vařiče, přidejte rum a promíchejte. Najděte si 5 kusů lahví o objemu 250 ml s uzavíratelným uzávěrem. Do každé láhve dejte po jedné skořicové tyčince a zbytek pomerančové kůry. Zalijte připraveným likérem, uzavřete a nechte vychladnout. Ideální je nechat likér pár sní odstát.
3. Pijte vánoční likér podle libosti studený, nebo horký nebo horký jako svařené víno.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení