Egyptská špenátová polévka

Pikantní špenátová polévka s křupavou chlebovou plackou. Vyzkoušejte egyptskou verzi špenátové polévky s cizrnou.

egyptska

Informace o receptu


Složení: 4 porce
Doba přípravy: 20 min
Celkem: 35 min
Na porci: 921 kJ, 220 kcal, 20 g sacharidů, 10,4 g bílkoviny, 9 g tuku, 0 mg cholesterolu, 7,1 g vlákniny
Obtížnost: snadné

Přísady:

1 cibule, červená
1 stroužek česneku
400 g cizrny (konzervované)
250 g špenátu porciovaného
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1 polévková lžíce Ras el Hanout (směs koření)
1 litr zeleninového vývaru 
pepř mletý
3 čajové lžičky tahinu (sezamová pasta)
citronová šťáva
sůl
kmín 

Příprava:

1. Oloupeme cibuli a česnek, nakrájíme cibuli a jemně nakrájíme česnek. Vypláchněte cizrnu v sítku. Rozdrťte cizrnu vidličkou na menší hrudky. Umyjte, vyčistěte a nakrájejte špenát.
2. Smažte cibulku a česnek v pánvi na oleji, dokud dokud cibule nezesklovatí. Přidáme koření Ras el Hanout, krátce ještě osmažíme a přidáme vývar. Přidejte cizrnu a špenát a nechte polévku asi 10 minut vařit s občasným zamícháním.
3. Přidejte tahin, citronovou šťávu, sůl, pepř, kmín.
4. Podáváme s chlebovou plackou dle přání.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení